Total Pageviews

17.7.13

Kudusin koos Annaga

Mustrimaailmas hakati koos Annaga kuduma Anna disainitud ja tema valemi järgi toppi, sellist. Mõte meeldis mulle väga ja teksasinine puuvillane DROPS Muskat oli ka ehitusmaterjalide kastist kohe võtta. Võluv selle kudumi juures on muidugi taas see, et kootakse ülevalt alla, saab poolikut asja hästi proovida, vajadusel kohe muutusi teha ja üldse on mugav ja mõnus, kui pole pärast vaja tükke kokku õmmelda. 
Aga mulle näis kohe, et ma ei taha päris toppi, kuidagi ebapraktiline tundus. Mulle pigem meeldis mõte varrukatest, et tekkiks justkui kerge kampsun, mida kanda jahedamate ilmadega või suisa tööle selles minna. Harutada sain seda muidugi omajagu, sest langev krae kootakse valemi järgi, ja see oli sulaselge katse-ja-eksituse meetod. Samamoodi eksperimenteerisin varrukapikkusega. Tegelikult nägid lühikesed varrukad ka täitsa vahvad välja, aga lõpuks jäi siiski 3/4 varrukas. Äärde tegin tihedama sammuga pahempidiseid ridu, et rullima ei hakkaks. 
 Tehnilisi andmeid ka:
Lõngaks DRPOS Muskat, varras 4mm, mille kehaosas vahetasin 3,5mm vastu välja. Nii ei olnud vaja taljeosas kahandusi teha. Lõnga kulus 414 grammi ja 828 meetrit. Krae on kootud silmustega X (kui see kellelegi midagi ütleb, valem 1,2X oli liig mis liig). Kahandused tegin krae servades ja talvise kampsiku lõng on kastis ootamas, ootab see siis sügist ja uut kudutuuri, et veel üks selline kududa.
Pildistas armas abikaas.