Total Pageviews

4.3.12

Kodukaunistamise hoogtöökuu...

  ... jõudis kätte juba veebruaris, peaaegu. Ja selles kõiges on "süüdi" üks imeline blogi, Attic24. Keegi viitas sellele, mina muidugi kohe uudishimulikult vaatama - ja vat välja enam ei saa :D Mind võlub selle ilu ja helgus, ka siis, kui akna taga on kõle Inglismaa veebruar, ikkagi tundub selles blogis olevat soe ja hea ja ilus ja palju armastust. Ja palju värve! Seda kõike on siin, haigete laste kõrval, väga vaja olnud.
Alustuseks siis Happy Flower. Ma lihtsalt pidin seda proovima. need värvid ja terve see idee, vaimustav lihtsalt. Võrreldes minu omi originaaliga, siis on ju selge, et mina olen käsitööline, mitte kunstnik. Aga päris ausalt, ega mul ei olegi ambitsiooni olla muud, kui olen. Esimesena valmis parempoolne lill. Lõngaks Steinbach Capri 100% puuvillane, heegelnõel 3,5. Vasakpoolne lill, mis läheb ühele ilusale inimesele kingituseks, valmis nõelaga 3. Kõige suuremaks katsumuseks oli leida kaubandusvõrgust pärle ja nööpe. Midagi ikka lõpuks leidsin, nööpidega päriselt rahul ei ole, aga no pole parata.
 Lisaks on MM tehnika-aastas motiivide kuu - no öelge ainult, et need pole motiivid ;)
 See on ühe lille õis, lähivaates.
 Ja teine õis lähivaates. Kuldsete pärlipudinate lisamine oli abikaasa idee :) (Ma mõtlen, et see oligi vist esimene kord, kui ta minu käsitöösse nii "jõuliselt" sekkus :D
 "Saba" detailid" :)
Minu lill leidis endale koha elevandi juures. Alul mõtlesin ta aknale panna, aga kallis abikaas arvas, et pleegib vast väga ära. Nii ta elevandi naabriks koliski. See elevant on mul juba ammust aega, selle kinkis mulle üks norrakas, Paldiskis. Me jagasime temaga kabinetti - naljakas mõeldagi, miks pidid Norra instruktor ja Eesti õpetajanna ühes kambris olema. Ju siis oli staabihoones ruumidega kitsas. Igatahes oli see tore aeg, terve see Paldiski aeg oli tore, aga see selleks.


 Tegelikult ei alustanud ma muidugi nii suurejooneliselt, vaid esmalt sõin tuunikala ja hallitusjuustu, et topse saada. Ja siis heegeldasin neile "kuued" selga. Ikka sellest samast blogist innustust saades, nii. Kahjuks ei taibanud ma pilti teha, kui mu hüatsindid - mis mulle siiamaani ei olnud kunagi meeldinud - täies ilus õitsesid. Käisin täna uusi lilli otsimas, mõtlesin nüüd nartsisside või tulpide peale, aga no nagu ikka - saagiks on suur "ei midagi".
 Ja lõpetuseks jagas MM veebruarikuu viimasel päeval preemiat. Ja see sattus juhtumisi mulle. tegelikult polnud tegu ei fortuuna ega eriliste oskustega, oli lihtsalt vaja olla õigel ajal õiges kohas. Mina juhtumisi oli, ja lõngapood Wool&Woollen pani preemiaks välja 200gr puuvillat paellõnga Spike, Itaaliast.
Täitsa ausalt, esiotsa võttis ikka nõutuks küll. Paellõng, ma pole iialgi sellest midagi teinud. Käe all tundus hästi libe ka teine. MM vedaja soovitusel tegi abikaas paar pilti, ja mind tabas päästev idee kududa proovilapp. Lõngavööl on 23 silmust ja 30 rida 10x10 cm, varras 3,5. Minul on samade
 parameetritega proovilapp 12 cm lai. Siin on ta näha ka: all on parempidine kude, keskel mõni rida ripsi ja üleval pahempidine kude. Ja proovikudumine muutis mu meelt. Mulle väga meeldib see kude, selline mõnus, reljeefne, tugev. Ainus häda oli selles, et teravaotsaga KnitPro vardad kippusid aeg-ajalt paelast läbi torkama. Aga selle vastu aitab ilmselt ka bambusvarrastega kudumine ;)
Aitäh, MM, LilyS ja Wool&Woollen, ma olen preemiaga väga rahul! Nüüd ootan veel inspiratsioonivirvendust ja siis saan juba valmis tööd ehk näidata.

2.3.12

Peaaegu rahvusromantiline

Sellesse samasse eelmises postituses mainitud rahvuslikku teemasse sobib ka Taanieli jaoks valmis saanud vest. Lõnga tõi abikaas pealinne lõngapoest Wool&Woollen, lõng ise on 3-kordne Shetlandi villane. Palmikud klapitasin kokku erinevatest mustriraamatutest. Alumise serva kirja "näppasin" pärnumaalastelt. Võtsin nende kindakirja, keerasin selle küljele, joonistasin mõned träpsud mustrisse juurde, et ei oleks vastikult pikki lõngajookse. Ja ikka nagu Bläk Rokit - ise olen rahul, poiss ka.
Aga see lõng... Ma ei tea, kas ma tegin midagi valesti. See oli tark pärast kudumist läbi pesta, et igasugune tööstuslik jama sealt välja saada, et lõng pehmeks läheks. Ma pesingi, käsitsi; aga oluliselt pehmemaks ta küll ei läinud. Kas mõni tark oskab nõu anda, mis valesti?



 Seljapealne palmik on eespoolsest erinev, lihtsam, rahulikum.

1.3.12

Siit nurgast ja sealt nurgast...




Alustuseks seelik. Mustrimaailmas käib Tehnika-aasta, iga kuu teemaks on mingi tehnika, märksõna, mis siis juhib osalejate mõtteid ja on valminud töödele ühisnimetajaks. Sel kuul loomulikult rahvuslik. Kuna minu päris rahvuslik töö alles kuivab, siis esitasin esialgu sohiga pooleks oma kootud linase seeliku. No linane on ju ikka padurahvuslik :)
Seelikul on tegelikult ka nimi, Chelsea. Ja tegin ma ta osalt sellepärast, et mulle lihtsalt meeldivad kootud seelikud, ja teisalt selleks, et mul oli kodus pool kilo linast lõnga, ja see näris mind, et seisab üks pusa ja ühtegi ideed selle kasutamiseks no lihtsalt ei ole. Nüüd siis on.
Lõng DROPS Lin, servapits DROPS Kid Silk, vardad 4 ja 3,5.

tegelikult koon ma selle seeliku veelkord, kui leian mõnusat värvi tviidlõnga, nagu originaalmuster ette näebki. Ta on linasest huvitav, aga tviidist jääks ta ilmselt uhke ka.

Ja Haapsalu rätt. Must. DROPS Lace. Varras nr 3. Muster on pärit Haapsalu räti raamatust ja rätt on keskelt kahandatud - see on vähemasti selle targa raamatu andmetel ainus rätitüüp, kuhu servapits kohe külge kootakse. Ei ole vaja pärast arvutada ja pitsi külge õmmelda ja muretseda, et kas ikka klapib ja venib ühtlaselt ja nii edasi, kes pitsi koob, saab isegi aru. Must on rätt sellepärast, et valget ma ei tahtnud. Musta pitsi kudumine oli ühel õhtul Mustrimaailmas jutuks ja mul tuli isu ära proovida. Nüüd tean küll, et kudujatel oli õigus - meie kliimas ja talvisel ajal olematu päevavalgusega, noh, ei pruugi see musta pitsi kudumine kõige arukam mõte olla. Aga pooleli ka ei saanud jätta. Sest poolelijäämine seda ähvardas küll. Nimelt ei jagunud 800m vihist selleks rätiks. Ja ilma abivalmis mustrimaailmlaseta oleks ma hätta jäänudki. Siinkohal veel kord minu tänukummardus Katriinale Kärdlast. Mul jäi jupike sinu saadetud lõnga järgi, nii et kui sul puudu tuleb, siis tead, kellelt küsida ;)