Total Pageviews

18.12.11

Ja pähe ka midagi, suveks ja talvekski


 Kudusin Taanielile ämblikumütsi. Et kõik ausalt ära rääkida, siis tegelikult küsis Taaniel endale samasugust mütsi, nagu kudus minu tädi Stenile. Sten näeb mütsiga välja nagu natuke suurevõitu kapsauss, tunnaldega ja väga armas. Hakkasin hooga kuduma - ja välja ei tulnud mitte midagi. No õnneks tabas see äratundmine mind üsna varakult - nii ei olnud harutada kuigi palju. No otsisin siis edasi ja jõudsin välja Mytsi Vabrikusse, see on Emmaliine jubepõnev blogi. Ja sealt edasi juba Tuukrimütsi juurde. Õpetus, muide, on suurepärane, ma ise lugesin seda korra valesti ja tuli nagu tuli. A no vaadake pilti, laps on ju õnnelik ja mis muu siin elus ikka loeb siis :D
Kootud on müts kahekordselt võetud Alpacast, jääb oodata vaid talve, sest praeguse ilma jaoks on see müts kindlasti liiga soe. kes pole proovinud, siis Alpaca on supersoe ja imepehme!
Aga tumesinine müts on ju natuke igavavõitu, seega tuli teda natuke tuunida. Emmaliinel oligi ämblikumüts, no ma oma poisile pakkusin igasuguseid muid variante ka - draakonisakki või kasvõi jänesekõrvu. Aga ei! See müts pidi saama ämblikuks ja kõik! Sai siis juurde 6 jalga - sest minu ämblikud, muide, ongi kuuejalgsed, on alati olnud, ja kui silmade valimiseks läks, siis me laususime Taanieliga ühest suust - rohelised :D Ja nii saigi! jalad kudusin peaasjalikult värvilisest Fabelist.

DROPSi uues lastekataloogis oli vahva peapael, millest arvasin saavat toreda täienduse jõuluvana kingipakkidesse, mis lähevad minu sõbranje pisikestele tütardele. Kusjuures nad on umbes täpselt Taanieli ja Steniga ühevanused. ja poisid oli - oh imet küll! - sedapuhku lahkelt nõus plikside peapaelu demonstreerima. No tegelikult me ju ei öelnud neile ka, et tegu on tüdrukutele mõeldud vidinatega :D Kootud on Fabelist ja täpselt juhendi järgi ning lõngakulu oli vast pool tokki, kui sedagi.

Jalavarjud

 See on lihtsalt uskumatu! Mina ju ei oska ei viltida ega vanutada, aga võta näpust. Lihstalt on vaja DROPS Eskimo lõnga ja mõtet. Nende esimeste sokkide kudumise aegu - kudusin ikka mina - hirnusid meie pere suuremad poisid valjul häälel naerda ja kujutasid elavalt ette hiiglasi, kellele need sokid jalga lähevad. No vaikselt tunnistan, et eks ma ikka ise kahtlesin ka omajagu. Aga hulk lõnga ära kootud - tervelt kahe õhtuga, siis ei saa seda ettevõtmist ju pooleli jätta ja nii nad pesumasinasse rändasidki. Välja tulid...



... täiesti kantavad ja vahvad sokid :D Isegi natuke napid olid, ma pidin neid esialgu jalas hoolega venitama. Ja praegu paistab, et ma ei saa neid endale jätta, vaid  esiti tuleb ikka täita jõuluvana kingikott. Ja Sina, kes sa need sokid endale saad, kui Sa siia lugema juhtud, siis jäta see koht praegu vahele, eks!

 Teise - no tegelikult on see juba komas paar, aga teine läks ikka kapitaalselt aia taha - paariga olin juba julgem. Aga see-eest sai lõng vahepeal otsa ja Lõngamaania laoseis näitas ka nulli. Siin ma siis ootasin inspiratsiooni, millega puuduvat lõngajuppi asendada, kui appi tuli ikka asendamatu Mustrimaailm, ja Lõngamaania, ning sain oma puuduva tokikese ja sussid valmis. Pilte nii ja naa - aga nende susside kudumise ajal oli naeru juba vähem, enam ei pilgatud mind hiiglaste eest hoolitsemise teemadel ;) Tegelikult küsis Tristan endale ka ühe paari vildist susse, küllap ta nad saab ka millaski. Nagu ma isegi, sest ka see punane paar läheb kingituseks.

Ja taas, minu meelest jumalast kantavad sussid, no ise olen rahul (nagu Bläk Rokit). Mustrid on loomulikult Drops design ja lõnga kulus kummalegi paarile nii 250-300 gr Eskimot.

3.12.11

Kirjatud vest Taanielile

Tahtsin Taanielile kirjatud vesti, põhilõngaks Alpaca, muster sisse kootud erinevate Fabelitega.Varras oli 2,75. Mustriteks ainult meie oma kindakirjad - no mis ma teha saan, kui need mulle nii kangesti meeldivad, aga kindaid ikka veel kududa ei mõista ega taha. Tuleb ausalt tunnistada - natuke napp sai, jäi päriselt arvesse võtmata see, et muster laiust koomale veab, no ja poisi opmani-kõht mängib siin ka pisikest rolli :) Aga eks siis Stennikene-vaesekene peab taas leppima "Bosse vana naisega" ja vesti ise ära kandma.
Viimasel pildil on näha ka nööbid, vedurinööbid, mis said ostetud Liannist Taanieli meeletu rongivaimustuse ajal, seda siis mõnda aega tagasi. Viimaks ometi pääsesid nööbid karbist välja midagi ehtima.




Mustrimaailma jõuluvahetus - päkapikud kohal

Mustrimaailma foorumis pandi paar kuud tagasi käima jõuluvahetus - ei, jõule ei vahetata millegi vastu välja, vaid jõulude paiku vahetavad foorumlased jõulupakke, isetehtuid, ja ikka need, kes selleks ise soovi on avaldanud. Paistab, et mina olen esimene, kes paki kätte sai, ja siinkohal on paslik usinat päkapikku paljusõnaliselt kiita. See on lihtsalt imeline!
Pakis oli isetehtud karp, imekaunilt kaunistatud, ja kott, isetehtud-ehitud (no nagu loodud heegelnõelte ja lühemate varraste või muu käsitöölasliku kribu-krabu jaoks. Kott peitis endas pärlitega ehitud randmesoojendajaid - anneli69, pole muret, sobisid ülihästi ;) ja maasikalõhnalist küünalt. Pakis oli veel hiigelsuur Mesikäpa šokolaad - huvitav, mitmele trennitunnile või jooksukilomeetrile see vastab? :D Ahjaa, tordiks kirsil oli isetehtud jõulukaart - imeilus nagu kõik muugi. (Päris ausalt, see kõik pani mind ennast ikka päris põhukotina tundma, mõistma, kui vähe on seda, mida mina oskan). Aitäh Sulle, Anneli!

1.12.11

Jõulukuulid Mustrimaailmas

 Mustrimaailm algatas jõulukuulide kudumise. Panin ennastki kirja ja nokitsesin mõned valmmis. Seadsin endale kohe eesmärgiks rahvuslikud kindakirjad ja traditsioonilised "jõuluvärvid". Vältimaks mustrite ja värvide kakofooniat ning kujutlusvõime amokijooksu.